Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Indymedia και Τρομοκρατία στο εξωτερικό... Στην Ελλάδα οι υπεύθυνοι κοιμούνται

Παρουσιάζουμε συγκεκριμένες δράσεις που ανέλαβαν κατά το παρελθόν αρχές τριών χωρών, σχετικά με τη λειτουργία των κατά τόπους Indymedia τα οποία έχουν κατηγορηθεί με στοιχεία γιά σαφή προώθηση τρομοκρατικών ενεργειών και υπόθαλψης τυφλής βίας:

ΙΤΑΛΙΑ:

-Στη γειτονική Ιταλία το αντίστοιχο τμήμα του Indymedia έχει κατηγορηθεί δημόσια από την Εισαγγελεία της Μπολόνια γιά υποστήριξη σε ισλαμιστές τρομοκράτες. Αυτός ήταν ο λόγος που η εισαγγελέας Μαρίνα Πλάτσι είχε ξεκινήσει έρευνα γιά το ρόλο του τοπικού Indymedia στην υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών με αφορμή την αποστολή ιταλών στρατιωτών στο Ιράκ. Το 2003, 17 βουλευτές της "Εθνικής Συμμαχίας" ζήτησαν να μπεί λουκέτο στο ιταλικό Indymedia, κάτι που δεν έγινε λόγω έντονης αντίδρασης από την αριστερή αντιπολίτευση.

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ:
- Στις 7 Οκτωβρίου 2004, το FBI έπαψε τη λειτουργία ορισμένων σέρβερς που υποστήριζαν ένα μεγάλο αριθμό ιστιοσελίδων Indymedia, με αποτέλεσμα να "κατέβουν" από το διαδίκτυο 20 περίπου ιστιοσελίδες της ηλεκτρονικής αναρχικής τρομοκρατικής γιάφκας. Η λειτουργία των σέρβερ του Ιντυμίντια επαναξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου αφού το FBI διεξήγαγε έλεγχο σε πληροφορίες που είχαν διακινηθεί στο δίκτυο, χωρίς να αποκαλύψει το λόγο της παρέμβασης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι λόγοι συνδέονταν με τους σκληρούς αντιτρομοκρατικούς νόμους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Μπους έπειτα από την 11η Σεπτεμβρίου, καθώς και του γεγονότος ότι το δίκτυο Indymedia βρίσκεται εδώ και καιρό στη λίστα παρακολούθησης του FBI γιά προώθηση εξτρεμιστικών ενεργειών. Αυτό έχει αποδειχθεί από σχετικό δημοσίευμα των Λος Άντζελες Τάϊμς σύμφωνα με το οποίο το δίκτυο του Indymedia βρίσκεται σε λίστα του FBI σχετιζόμενη με τρομοκρατική δράση και υπόθαλψη τρομοκρατικής δράσης.

- Το 2000, η αστυνομία του Λος Άντζελες διέκοψε προσωρινά τη δορυφορική σύνδεση στην οποία στηρίζονταν διαδικτυακά το τοπικό Indymedia επειδή χρήστες του είχαν αναρτήσει κείμενο, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής κάλυψης του Συνεδρίου των Δημοκρατικών, στα οποία ανέφεραν την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών στο πάρκινγκ του συνεδριακού κέντρου.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ:
- Στη Βρετανία, τον Ιούνιο του 2005, η αστυνομία έπαψε τη λειτουργία ενός σέρβερ που υποστήριζε το βρετανικό Indymedia. Ο λόγος ήταν κείμενα που είχαν αναρτηθεί στο Indy του Μπρίστολ το οποίο καλούσε γιά τρομοκρατική επίθεση κατά εμπορικού τρένου ως ένδειξη διαμαρτυρίας γιά τη σύνοδο των G8.

ΡΩΤΑΜΕ:
Εάν το Indymedia αντιμετώπισε πρόβλημα με τις αρχές στις παραπάνω χώρες γιά τους συγκεκριμένους λόγους, στην Ελλάδα γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός; Ιδιαίτερα σε μιά περίοδο πολύ σημαντική, στην οποία ο ρόλος της αναρχοαυτόνομης διαδικτυακής γιάφκας ξεσπεπάστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Ιδιαίτερα τώρα, που είναι ηλίου φαεινότερο ότι η συγκεκριμένη διαδικτυακή τρομοκρατική γιάφκα έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης γιά έκτροπα που έθεσαν, προς στιγμή, σε κίνδυνο το ίδιο το Δημοκρατικό πολίτευμα. Στο εξωτερικό υπήρξε αντίδραση των αρχών οι οποίες, πολύ σωστά, δεν ανέχθηκαν να βιάζεται η Δημοκρατία από μιά μειοψηφία ακραίων οι οποίοι επιθυμούν να φέρουν το χάος και την αναρχία, προωθώντας με τον πλέον χυδαίο τρόπο τη βαρβαρότητα και τη βία. Στην Ελλάδα, όπως πάντα, κανένας δεν ανέλαβε ευθύνη. Ούτε καν ο Πρύτανης του ΕΜΠ το οποίο έχει την ευθύνη της διαδικτυακής υποστήριξης του Indymedia. Ο Κωνσταντίνος Μουντζούρης, ο οποίος έπρεπε ήδη να έχει υποβάλλει την παραίτηση του. Αντί αυτού, όχι μόνο παραίτηση δεν υπέβαλλε, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει εξηγήσεις και να μας πεί γιατί μέρος των χρημάτων του φορολογούμενου έλληνα πρέπει να πηγαίνουν στη φιλοξενία ιστιοσελίδων που εχθρεύονται τη συνοχή και την ηρεμία της ελληνικής κοινωνίας. Είναι υπόλογος και θα το θυμίζουμε σε κάθε περίσταση, μέχρις ότου να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες που του αναλογούν. Καμία ανοχή.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατι δεν το κλεινουν;Γιατί το αφήνουν να είναι άντρο κουκουλοφόρων;

Vasso είπε...

Γιατί βολεύει πολύ κόσμο να μην γνωρίζει πραγματικά τι συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια! Οι περισσότεροι σκέφτονται το δικό τους όφελος και όχι το κοινωνικό όφελος! Πάντα τα παιδιά είναι μπροστά!!!!!!!! αλλά κάνεις δεν ακούει! Νομίζουν ότι κάνουν το καλύτερο για την νεολαία?
Τι να πεις για τους Έλληνες που αποφάσισαν να ζουν οι μισοί (και βάλε) εις βάρος των άλλων και όλοι μαζί εις βάρος των παιδιών τους!

GiaNt είπε...

Πραγματικά το blog σας το θεωρώ χιουμοριστικότατο.

Συγχαρητήρια :D

Χωρίς πλάκα το έχω βάλει και rss feed και γελάω με κάθε νέο σας άρθρο :D

Ανώνυμος είπε...

@GiaNt: Οι Έλληνες αριστεριστές-αντιεξουσιαστές-μπαχαλάκηδες είστε τόσο βολεμένοι, με λεφτά αλλωνών, που ούτε μια σωστή επανάσταση δεν μπορείτε να κάνετε. Κατά βάση, είστε γυφτο-ελληναράδες του χειρίστου είδους και θρασύδειλοι: Σπάτε μόνο όταν ξέρετε ότι οι μπάτσοι σας αφήνουν. Και φυσικά δεν προτείνετε τίποτα, γιατί το μόνο που μπορείτε να προτείνετε είναι λίγο παραπάνω ζάχαρη στον φραπέ σας στην καφετέρια. Κοινώς, είστε για τα μπάζα.
Ένας αριστερός Ευρωπαίος θα γελούσε μαζί σας. Έχω κολλητούς φίλους Γάλλους αριστερούς - του ενός ο πατέρας, που τον γνώρισα, έχασε και το μάτι του στον Μάη του '68 - και πιο πολύ σχέση έχει η βούρτσα με την π.... παρά αυτοί με εσάς.

GiaNt είπε...

Μάρκο:

Θεωρείς πως είσαι ψαγμένος και αντικειμενικός επί του θέματος;

Vasso είπε...

GiaNt για να μην παρεξηγηθώ προσωπικά είμαι κατά του site επειδή δεν είναι σωστό να δημοσιεύονται ονόματα ανθρώπων με σκοπό να δεχθούν επίθεση….Παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα! (άσχετα το τι έκανε αυτός ) θέτει σε κίνδυνο και τους ανθρώπους γύρω του! Έχω μπει αρκετές φορές στο site και έχω διαβάσει αρκετές απόψεις και θέματα που είναι σωστά αλλά αντιμετωπίζονται με λάθος τρόπο… Φυσικά είναι στην κρίση του καθενός για το τι θέλει να διαβάζει και φυσικά δικαίωμά του να εκφράζει την γνώμη του ελευθέρα οπουδήποτε.

Κωνσταντίνος Τερζής είπε...

Και εάν η γνώμη κάποιου είναι να προτρέψει σε "τσάκισμα" (πόσο απέχει από την δολοφονία;) ενός ανθρώπου, τότε τι γίνεται; Μάλιστα, τι γίνεται στην περίπτωση που η άποψη αυτή φιλοξενείται και δεν διαγράφεται ως απαράδεκτη, αλλά αντίθετα διαφημίζεται και με επιπρόσθετο οπτικό υλικό; (φωτογραφία)... είναι απλά προτροπή σε έγκλημα και εάν κάποιος έχει την εντύπωση πως δεν είναι έγκλήμα, τότε ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσει και την άποψή του γενικά περί εγκλήματος και ουσιαστικά αθωώνει τον ειδικό φρουρό που πυροβόλησε και σκοτώθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Και από πότε η βία μπορεί να "γεννήσει" κάτι καλό; Κοιτάξτε την ιστορία. Διδαχθείτε από αυτήν. Δείτε την επανάσταση του Γκάντι (ήταν επανάσταση ενάντια στον κατακτητή Βρεττανό) και δείτε την εμφύλια σύρραξη που επιθυμεί το Indymedia να "στήσει" εδώ. Και για να το κλείνω: Πιστεύετε ότι ο Soros χρηματοδοτεί το Indymedia για να έχει "καλό παράδεισο"; Για σκεφθείτε λιγάκι... γιατί δεν πληρώνεστε εσείς, εγώ ή ο περιπτεράς και ο καταστηματάρχης που του έκαψαν ή του έσπασαν το μαγαζί και πληρώνονται κάποιοι συγκεκριμένοι από το Indymedia;

Ανώνυμος είπε...

Vasso Τα παιδιά δυστυχώς τα έκαναν θάλασσα.Οι ποιό καλομαθημένοι νεοι στην Ιστορία του Ελληνικού κρατους είναι.Εμείς οι φουκαράδες οι γονείς φταίμε.Οι παλαιοί νέοι μαχονταν για την ελευθερία χωρίς να σπάνε,χωρίς να καίνε.Μαζι δυστυχώς με τους αναρχικούς ηταν.Εχασα πασα ιδέα γιατι επι 4-5 ημέρες ημουν μαζι τους.Την ποιό άθλια νεολαία έχουμε βγαλει.Αμόρφωτοι οι περισότεροι και ας πάνε σχολείο.Στις 20 λέξεις οι 15 ειναι μαλάκας.Εμείς φταίμε όμως διότι δημιουργησαμε φυτά,χούλιγκανς...Γιατί; Γιατί αφήσαμε ολα αυτα τα αποβρασματα τους πολιτικούς να κοιτάζουν ποιός θα μας κλεψει περισότερο...

Ανώνυμος είπε...

GiaNt Ενα πραγμα θα σου πω:Βάρδα μην τα πάρουμε οι πολίτες!Εμείς θα πάρουμε τον νομο στα χέρια μας.Οχι γιατι οι αστυνομία είναι ανίκανη να σας ξευτιλισει,αλλά γιατι οι πολιτικοί μας είναι λινάτσες.ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!
Φίλε λιγο ακόμα θέλουμε και ακόμα και να τρυπησετε την γή στα 200 μετρα βάθος θα σας ξεσκισουμε τα σωθικά.Κάνενας σας δεν θα ζήσει.Λίγο ακόμα..Αυτό το μπουρδέλο που λέγεται Πολυτεχνείο(ετσι το κάνατε) δεν θα σας γλυτωσει.Κατουράτε και καίτε την Ελληνική σημαία παλιοτόμαρα...ως εδω!!!Κάποιοι πέθαναν γι αυτήν βρε αλήτες για να βάζετε εσείς μολότωφ στα μαγαζιά μας!