Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

Κάλεσμα γιά μαζικές Μηνυτήριες Αναφορές κατά των Τρομοκρατών (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Παίρνοντας αφορμή από το κείμενο του κ.Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη, Δικηγόρου και Προέδρου του Δ.Σ. του ΔΙΚΤΥΟΥ 21 που δημοσιεύθηκε ΕΔΩ και αναδημοσιεύθηκε στο Greek Alert, παραθέτω αποσπάσματα:

Άρθρο 183 Ποινικού Κώδικα: Διέγερση. - Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
Άρθρο 184 Ποινικού Κώδικα: - Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών. (π.χ. χρήστες Indymedia)
Άρθρο 185 Ποινικού Κώδικα: - Όποιος εγκωμιάζει δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο έγκλημα που διαπράχθηκε και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών». (π.χ. Λάκης Λαζόπουλος, βουλευτής Τ.Κουράκης, βουλευτής Γ.Ψαριανός)

και συμπληρώνουμε:
Θυμηθείτε όλους αυτούς που καλλιέργησαν το κλίμα της υστερίας και της αναρχίας, αυτούς που επένδυσαν πάνω στο αίμα και επιδίωξαν την φωτιά και την καταστροφή.

Έλληνες, Αντιδράστε τώρα! Διαβάστε προσεκτικά τα παραπάνω τέσσερα άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Πάρτε μολύβι και χαρτί, ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΝ ΤΙ, αναζητήστε τις δηλώσεις τους και τα άρθρα του στο διαδίκτυο (π.χ. στο YOU TUBE) και στις εφημερίδες. ΠΑΡΤΕ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ.
Ιδού το υπόδειγμα, είναι απλό:

« Ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών (ή όπου κατοικείτε)
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Του χχχχχχχχ χχχχχχχχχχ του χχχχχχχχχ, κατοίκου χχχχχχχχχχχχχχχχ.
Κατά παντός υπευθύνου.
------------------------------
Κύριε Εισαγγελεύ,
Την …12-2008 ο ………………. στην τηλεοπτική (Σημ: ή ραδιοφωνική) εκπομπή χχχχχχχχχχχ (Σημ: ή σε άρθρο του στην χχχχχ εφημερίδα), αναφερόμενος στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στις ταραχές που ακολούθησαν, είπε (Σημ: ή έγραψε) τα εξής: ………(Σημ: Παραθέστε τις δηλώσεις όπως τις ακούσατε ή διαβάσατε).
Επειδή οι παραπάνω δηλώσεις φρονώ ότι παραβιάζουν τα άρθρα 170, 183, 184 και 185 του Ποινικού Κώδικα, παρακαλώ για τις κατά Νόμον ενέργειες σας κατά παντός υπευθύνου.
Αθήνα (Σημ: ή όπου κατοικείτε) …12-2008
Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ».

Έλληνες,
ΔΕΝ χρειάζεται να πληρώσετε ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο ένα μεγαρόσημο των 0,50 που το πουλάνε σε όλες τις Εισαγγελίες, σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας. Πηγαίνετε στην Εισαγγελία της πόλης σας και καταθέστε το. Αν έχετε το δημοσίευμα συνυποβάλλετε φωτοτυπία του. Αν βρείτε την δήλωση στο διαδίκτυο συνυποβάλλετε αντίγραφο της σε DVD αν είναι βίντεο ή την εκτύπωση της απομαγνητοφωνημένης δήλωσης που βρήκατε. Σε κάθε περίπτωση δεν θα «τρέχετε» εσείς: η Εισαγγελία θα ζητήσει από το κανάλι αντίγραφο της εκπομπής. Θα ξοδέψετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας και μισό Ευρώ. Σίγουρα στην πόλη του καθενός από σας υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι Δικηγόροι που θα δεχθούν να σας βοηθήσουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, αν το χρειαστείτε. Μπορείτε επίσης, εάν είναι δύσκολο να φύγετε από την δουλειά σας πρωί, να απευθύνετε την μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να την στείλετε ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς:
Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γεώργιο Σανιδά, Άρειος Πάγος, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 121, Τ.Κ. 11522, Αθήνα..

Έλληνες,
Χαράξτε στην μνήμη σας αυτούς που ωρύονταν «καλώ τα παιδιά να μην σταματήσουν», αυτούς που εγκωμίαζαν τα εγκλήματα και τους δράστες, αυτούς που μιλούσαν για «δικαιολογημένη αγανάκτηση» αναφερόμενοι στους εμπρησμούς και στο εγκληματικό όργιο σε βάρος ζωών, περιουσιών, θέσεων εργασίας, της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, της εικόνας της χώρας μας στον Κόσμο ολόκληρο.
Κάντε τους ένα «δώρο». Εγώ και φίλοι από την Αθήνα, την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη και αλλού θα το κάνουμε. Άμεσα. Τώρα. Κάντε το κι εσείς. Προτρέψτε τους φίλους σας, τους συγγενείς σας, τους συναδέλφους σας. Είναι καθήκον σας. Είναι απλό. Δεν κοστίζει τίποτα σε σας. Ίσως όμως κοστίσει στους γύπες.

Σημείωση: ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ BLOGS ΚΑΙ SITES NΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ (Ι.Χ., ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΣΠΙΤΙΑ κλπ) ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΧΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.