Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Το Έργο των "Εξοργισμένων Αντιεξουσιαστών": Κατεστραμμένοι μεροκαματιάρηδες, 2500 εργαζόμενοι σε κίνδυνο, αποκαίδια και λεηλασίες

Οι υποτιθέμενοι "Αντιεξουσιαστές", αυτοί που επιθυμούσαν μιά λαϊκή εξέγερση βίας κατά των αρχών (και εμμέσως κατά του λαού) μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι. Η "λαϊκή εξέγερση" των αγανακτισμένων... πέτυχε! Κατάφερε να καταστρέψει μεροκαματιάρηδες συνανθρώπους μας, εργαζόμενους της δύσκολης καθημερινότητας οι οποίοι περίμεναν την περίοδο των Χριστουγέννων γιά να πάρουν μιά ανάσα. Τα "παιδιά" του Indymedia, του "αντιεξουσιαστικού" και "αντικαπιταλιστικού" χώρου (του λάπτοπ, της IBM, της Microsoft και των Gucci), μπορούν να νιώθουν ηθικά ικανοποιημένοι αφού η Επανάσταση τους πέτυχε. Γιά να δούμε τα φοβερά της αποτελέσματα:

Ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στα εμπορικά καταστήματα από τις ταραχές
Στα 435 ανέρχονται τα καταστήματα που υπέστησαν ζημιές από τις ταραχές στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με απολογισμό του ΕΒΕΑ, που εκτιμά το κόστος των ζημιών στα 50 εκατ. ευρώ. Για 565 μαγαζιά που υπέστησαν φθορές και κόστος 200 εκατ. ευρώ μιλά η ΕΣΕΕ. Στα 88 ανέρχονται τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που υπέστησαν καταστροφές στη διάρκεια των επεισοδίων των τελευταίων 24ώρων, σύμφωνα τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Απολογισμός ΕΒΕΑ
Ο απολογισμός από συνεργεία του ΕΒΕΑ, στην Αθήνα, ανέβασε τον αριθμό των κατεστραμμένων επιχειρήσεων σε 435, ενώ το εκτιμώμενο συνολικό κόστος, κατά τις δηλώσεις των ιδιοκτητών τους, φθάνει τα 50 εκατ. ευρώ. Η καταγραφή των ζημιών που έγιναν χθες και προχθές ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι από τα ειδικά συνεργεία του επιμελητηρίου και όπως ανακοινώθηκε οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται στις οδούς Ερμού, Πανεπιστήμιου, Σταδίου, Μητροπόλεως, Σκουφά, Κανάρη, Καραγιώργη Σερβίας, Φιλελλήνων, Κολοκοτρώνη, Ακαδημίας, Πατησίων, Σόλωνος, Λ. Αλεξάνδρας, Ιπποκράτους, Στουρνάρη, Γ` Σεπτεμβρίου, Λ. Συγγρού, Ελ. Βενιζέλου, Αχιλλέως. Ολοσχερή καταστροφή υπέστησαν 37 επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη κατά δήλωση ζημία να ανέρχεται στα 5.500.000 ευρώ και η μικρότερη στα 500 ευρώ. Συγκεκριμένα, ζημιές υπέστησαν 16 τράπεζες, 2 σούπερ μάρκετ, 40 μεγάλα καταστήματα και αλυσίδες, 374 μεσαία και μικρά καταστήματα, καθώς και 3 θέατρα - κινηματογράφοι. Σημειώθηκαν κλοπές εμπορευμάτων σε προϊόντα κινητής τηλεφωνίας και αξεσουάρ, πληροφορικής, ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρονικών ειδών, κοσμημάτων, ρολογιών, οπτικών ειδών κ.λπ.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ.Μίχαλος, παρέδωσε τα στοιχεία που προέκυψαν στον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη, ζητώντας να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιά από τις τελευταίες ταραχές, με αποτέλεσμα, έστω και παροδικά, να μένουν κλειστές ή να υπολειτουργούν 435 επιχειρήσεις που απασχολούν 2.500 εργαζομένους. (πηγή: in.gr)

Ο λογαριασμός θα πάει, που αλλού, στο κράτος. Δηλαδή και πάλι στους φορολογούμενους πολίτες. Δηλαδή στον κάθε ένα από εμάς, σε μία περίοδο οικονομικής ανέχειας και κρίσης. Διότι θέλησαν ορισμένες αλητοσυμμορίες να κάνουν το αιματηρό πάρτυ τους στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των μεγάλων πόλεων. Αλλά ποιός νοιάζεται γι' αυτά όταν βγαίνουν και γράφουν κάθε λογής ανόητες μπούρδες; Να μας πεί ο δημοσιογράφος-επαναστάτης, ο δήθεν "ιδεολόγος" ANεμος. Να μας πεί ο αθυρόστομος "Τσε Γκεβάρα" των μπλογκς ΠΡΕΖΑTV που γράφει πάντα χωρίς να σκεφτεί πριν. Να μας πούν οι κύριοι κοινωνικά ευαίσθητοι αριστερίζοντες του Jungle Report. Να μας πεί ο αστειάτορας Πιτσιρίκος. Να μας πουν οι "αντιεξουσιαστές" της κακιάς ώρας, του Ιντυμίντια. Να μας πεί ο εκατομμυριούχος κύριος Λαζόπουλος που θα βγεί την επόμενη Τρίτη να κάνει το σόου του. Να μας πουν, έχουν το θάρρος και τη γενναιότητα να ζητήσουν έστω και μιά συγγνώμη απ' τους συνανθρώπους τους;

Να μας εξηγήσουν τι σχέση είχε όλη αυτή η βία, οι βανδαλισμοί, το πλιάτσικο και η αναρχία που έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, που θέτει σε κίνδυνο 2500 εργαζόμενους και που κατέστρεψε μικροεπιχειρηματίες και μεροκαματιάρηδες, με τη διαμαρτυρία γιά τη δολοφονία του νεαρού Αλέξη. Να μας πουν εάν πράγματι νομίζουν ότι αυτό το χάος που προκάλεσαν ορισμένοι αλητήριοι αποτελεί επανάσταση απέναντι στην κρατική καταστολή. Είναι άραγε τόσο ηλίθιοι ώστε να τα πιστεύουν αυτά ή μας δουλεύουν; Θα έρθει η ώρα να απολογηθούν στους συμπολίτες τους, τους οποίους "θυσίασαν" στο βωμό της τρέλας τους, της παράνοιας που τους κατέλαβε νομίζοντας ότι θα γίνουν "επαναστάτες" μέσα σε μιά νύχτα. Πάνω απ' όλα, να απολογηθούν μέσα τους στον ίδιο τον αδικοχαμένο Αλέξη, που εκμεταλλεύτηκαν τον θλιβερό και άδικο χαμό του γιά να κανιβαλίσουν, έστω και γιά λίγο, πάνω στην ίδια τη Δημοκρατία.

Θα επανέλθουμε.

7 σχόλια:

RealityOverdose είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
RealityOverdose είπε...

η 3η φωτό δεξιά είναι ασφαλίτες οπότε καλό είναι να την κατεβάσετε. Δεν κολλάει με τις άλλες.

SPY είπε...

Αλληλεγγύη στα αδέρφια μας τους αστυνομικούς!
Λευτεριά στη Ζαρντινιέρα!
Ζήτω το Έθνος!
Ελλάς η Τέφρα!
Αναρχικοί και Μπολσεβίκοι αυτή η γη δε σας ανήκει!

Ανώνυμος είπε...

@SPY,

Αλληλεγγύη στις αδερφές μας τους κουκουλοφόρους!
Λευτεριά στους μαχαιροβγάλτες του Κορυδαλλού!
Ζήτω το χάος και η βία!
Ζήτω το πλίατσικο!
Σκατά στους μεροκαματιάρηδες και τις περιουσίες τους!
Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι!

Κόψε την πρωϊνή. Χτυπάει στο κεφάλι.

Skinious είπε...

Το ότι δεν συμφωνώ με κλείσιμο sites, δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ και να καταγγέλλω (:-))

ΘΑΥΜΑΣΤΕ:
http://skinious.blogspot.com/2008/12/athens-indymedia-waspss-nest.html

SPY είπε...

Κλείστε το Ιντιμίντια!
Ζήτω η Δημοκρατία!


Μου αρέσει κ. Ιμάτζινε Παναγιωτά που το παίζετε παντού τιμητής και απεχθάνεστε τις λογοκρισίες...
Σαν τον Καρατζαφέρη ένα πράγμα που απεχθάνεται το ρατσισμό...
Λες και δε σας ξέρουμε, τώρα θα σας μάθουμε.

Άντε γειά υποκριτικά φιλοχουντικά φασιστοσούργελα...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σπάϊ μου, πάρ' το αλλιώς γιατί θα σου φύγει καμιά πορδή και θα έχουμε θύματα...

Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα. Βρε ούστ που θα μιλήσεις και για Δημοκρατία εσύ και η φασιστοσυμμορία σου.