Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Ο Π.Σ. "Θερμοπύλες" δικαιώνεται για το indymedia

Χαρήκαμε και δικαιωθήκαμε συγχρόνως γιατί στη εκπομπή Προσκήνιο στην ΝΕΤ την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε ότι έκανε επερώτηση στη Βουλή για την φύλαξη της ιστοσελίδας σε υπολογιστή (εξυπηρετητή) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Εμείς είχαμε στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στον υπεύθυνο του Κέντρου Δικτύου και την Πρυτανεία του ΕΜΠ, με το κείμενο του άρθρου μας. Ο υπεύθυνος του Κέντρου Δικτύου είχε τουλάχιστον την καλοσύνη να μας απαντήσει σε αντίθεση με την Πρυτανεία:
"Από όσο γνωρίζω το Κέντρο Δικτύων του ΕΜΠ, για τα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα του οποίου είμαι υπεύθυνος, δε φιλοξενεί τον εν λόγω εξυπηρετητή. Προωθώ επομένως το μήνυμά σας στις Πρυτανικές αρχές προς ενημέρωση τους και περαιτέρω ενέργειες."
Εμείς απαντήσαμε:
"Δεν μου απαντήσατε αν η συγκεκριμένη IP ανήκει στο Πολυτεχνείο και σε ποιο κτίριο βρίσκεται. Πάντως το μήνυμα προωθείται σε ΜΜΕ και βουλευτές."
Επομένως πράξαμε αυτό που είπαμε, κατακλύσαμε με ηλεκτρονικά μηνύματα (email) όλα τα ΜΜΕ, τα οποία το θάψανε, και μερικούς βουλευτές, ένας από τους οποίους ο Κυριάκος Βελόπουλος το έφερε σαν επερώτηση στη Βουλή.
Βεβαίως συμφωνούμε ότι πρέπει να φιλοξενούνται ιστοσελίδες που προάγουν το εκπαιδευτικό έργο όπως σημειώνεται και στους κανονισμούς του ΕΜΠ για την υποστήριξη ιστοσελίδων στο ntua.gr:
"Η δημιουργία ιστοσελίδων δεν επιτρέπεται για:
Αποθήκευση-Προβολή πορνογραφικού υλικού (φωτογραφικό, video ή κείμενο).
Αποθήκευση-Προβολή υλικού που θίγει την υπόληψη τρίτων προσώπων.
Δυσφήμηση ή συκοφαντία τρίτων προσώπων.
Αποθήκευση εμπορικού ή διαφημιστικού υλικού χωρίς έγκριση.
Αποθήκευση υλικού το οποίο αποτελεί κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
Αποθήκευση-Προβολή υλικού που δεν συνάδει προς την Ακαδημαϊκή φυσιογνωμία των ιστοσελίδων.
Το ΚΕΔ - ΕΜΠ δύναται να αφαιρέσει το δικαίωμα πρόσβασης στην υπηρεσία, στην περίπτωση που έχει παραβιαστεί η πολιτική χρήσης. Η ενεργοποίηση προσωπικής σελίδας συνεπάγεται την αποδοχή των παραπάνω κανόνων λειτουργίας."
Υπάρχουν βέβαια και κάποιες σελίδες συλλόγων και πολιτικών παρατάξεων που φιλοξενούνται από το ΕΜΠ με ονομασία που καταλήγει στο ntua.gr. Στη περίπτωση του indymedia έχουμε ξεχωριστή ονομασία athens.indymedia.org και patras.indymedia.org με διεύθυνση 147.102.85.33 που ανήκει στο ΕΜΠ.
Είναι το indymedia πιο ισχυρό από τις φοιτητικές παρατάξεις ώστε να υπάρχει σαν φάντασμα δηλαδή όχι επίσημα φυλασσόμενη ιστοσελίδα στο ΕΜΠ αφού δεν έχει κατάληξη ntua.gr, αλλά να έχει το δικό της υπολογιστή (εξυπηρετητή, server) με ξεχωριστή ονομασία. Εδώ διακυβεύονται ισχυρά συμφέροντα για να γίνουν τέτοιες "εξυπηρετήσεις"
http://www.thermopilai.org/blog

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια.
Αναδημοσιεύτηκε στο http://orthodoxia.forumup.gr/viewtopic.php?p=9050 Στη Βουλή το θέμα Indymedia-Μετσόβιο Πολυτεχνείο!