Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Απόβαση ευρωπαίων αναρχικών στην Αθήνα - Ο SOROS ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ


Αντιεξουσιαστές από την Ευρώπη έρχονται για την επέτειο του φόνου του Αλ. Γρηγορόπουλου

Ομάδες αντιεξουσιαστών από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία ετοιμάζονται να έρθουν στην Αθήνα εν όψει της 6ης Δεκεμβρίου- της επετείου του φόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα.

«Σε διαδικτυακούς χώρους αντιεξουσιαστών έχουν εντοπιστεί κείμενα με τα οποία προσκαλούνται να έρθουν στην Αθήνα ομάδες αναρχικών με αφορμή τις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου», είπε στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Την παρακολούθηση των διαδικτυακών χώρων αλλά και της γενικότερης κίνησης των αντιεξουσιαστικών ομάδων έχει αναλάβει η ΕΥΠ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πρώτη πληροφόρηση της ΕΥΠ προς την Ελληνική Αστυνομία αφορά οργανωμένες κινήσεις από Ιταλία και Ισπανία, όπου δεκάδες αναρχικοί ετοιμάζουν βαλίτσες με προορισμό την ελληνική πρωτεύουσα.

Βασική πύλη εισόδου θεωρείται το λιμάνι της Πάτρας για όσους τελικά αποφασίσουν να έρθουν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκεμβρίου αλλά και των επομένων ημερών. Ήδη από την ΕΥΠ έχει ζητηθεί η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών Ιταλίας, Ισπανίας αλλά και Γερμανίας και Σερβίας. «Δεν γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να έρθουν και κάθε εκτίμηση μπορεί να αποδειχθεί ανακριβής. Το σίγουρο είναι όμως πως ορισμένοι θα ήθελαν να δημιουργήσουν εκ νέου μια εκρηκτική κατάσταση στην Αθήνα», αναφέρει ανώτερο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Άκρα Αριστερά

Τις στενές σχέσεις των αναρχικών της «ευρωπαϊκής» Μεσογείου έχουν αποκαλύψει στο παρελθόν μυστικές υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών κρατών, οι οποίες έχουν ζητήσει κατ΄ επανάληψη τη βοήθεια των ελληνικών αρχών. Σε σχετική αναφορά της η Γενική Διεύθυνση Γενικών Πληροφοριών (Direction Centrale des Renseignements Generaux) προειδοποιεί για την απόπειρα οργάνωσης μιας ριζοσπαστικής Άκρας Αριστεράς στη Γαλλία και στην Ευρώπη, με τη συμμετοχή Ελλήνων, Ισπανών και Ιταλών αναρχικών. Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες μάλιστα βάφτισαν τη «συμμαχία», «τρίγωνο αναρχικό- μεσογειακό».

Όπως αποκαλύπτεται στην αναφορά των γαλλικών αλλά και των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, «η ανταλλαγή ομάδων υποστήριξης από αντιεξουσιαστές άλλων χωρών είναι συχνές σε γεγονότα που κρύβουν τον κίνδυνο εκδήλωσης εκτεταμένων επεισοδίων». Για τους Γάλλους το καμπανάκι ήταν η σύλληψη του αναρχικού Ζιλιέν Κουπά στη Θεσσαλονίκη και για τους Ιταλούς η παρουσία ομάδας από το μπλοκ Τutte nere στην Ελλάδα, η ίδρυση της Βrigada Giuliani σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και η εγκληματική δραστηριοποίηση του Ιταλού αναρχικού Αλφρέντο Μπονάνο, στην ελληνική επικράτεια.

Γερμανοί και Σέρβοι

Μικρότερο αριθμό αντιεξουσιαστών από τη Γερμανία και τη Σερβία περιμένουν οι ελληνικές αρχές. «Ομάδες Ελλήνων αντιεξουσιαστών διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας με τη Γερμανία» επισημαίνει ανώτερο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Κανάλι επικοινωνίας αντιεξουσιαστών από την Ελλάδα υπάρχει και με αναρχικές ομάδες στη Σερβία, με τις οποίες τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια πιο στενή σχέση. Στις 4 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, συνελήφθησαν 5 μέλη της Αναρχο-συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας, για τα όσα έγιναν στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι στις 25 Αυγούστου. Τότε Σέρβοι αντιεξουσιαστές σε ένδειξη συμπαράστασης στον Θόδωρο Ηλιόπουλο που είχε συλληφθεί για τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου είχαν προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές στο κτίριο.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: