Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Η δικαίωση των προσπαθειών μας για το Indymedia: Ποινική δίωξη κατά του πρύτανη του ΕΜΠ

Μετά τις επερωτήσεις και τα εξώδικα έρχεται τώρα η δικαιοσύνη να μας δικαιώσει για τις αποκαλύψεις που πρώτοι παρουσιάσαμε πριν ένα χρόνο.

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε σε βάρος του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κ. Μουτζούρη και των αντιπρυτάνεων του κ.κ. Ι. Πολύζου και Γερ. Σπαθή, για την λειτουργία της αναρχικής ιστοσελίδας Indymedia η οποία εκπέμπει από τον κεντρικό διακομιστή (server) του Ιδρύματος. Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα, ενώ πρυτάνεις κεντρικών πανεπιστημίων συντονίζονται για να αντιδράσουν, καθώς το θέμα των καταλήψεων Σχολών από εξωπανεπιστημιακά άτομα αποτελεί μια «πληγή» για πολλά Ιδρύματα, που αναζητούν την κατάλληλη νομική φόρμουλα για να ζητήσουν την βοήθεια των αρχών, χωρίς να παραβιάσουν το πανεπιστημιακό άσυλο.

Οι διαχειριστές του Indymedia «φιλοξενούνται» επί σειρά ετών στο Ίδρυμα, οπότε και οι πρυτανικές του αρχές άφησαν χθες ερωτηματικά για την στιγμή που αποφάσισε να παρέμβει εισαγγελέας στο θέμα. Ωστόσο, το στοιχείο που φαίνεται ότι εκτιμήθηκε στην άσκηση της δίωξης είναι ότι τους τελευταίους μήνες σε αυτή την ιστοσελίδα «ανεβαίνουν» οι προκηρύξεις της οργάνωσης Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Παρόλα αυτά, η πρυτανεία του Ιδρύματος θεωρεί ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη. «Πρόκειται για πολιτική δίωξη που αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της διακινήσεως ιδεών, η οποία μάλιστα ασκήθηκε μερικές ημέρες πριν από την επέτειο της 17 Νοέμβρη, ιστορική ημέρα προάσπισης της ακριβώς αυτού του ιδανικού και εναντίον μιας πρυτανείας η οποία διαφύλαξε με κάθε τρόπο το πανεπιστημιακό άσυλο και την δημόσια περιουσία» δήλωσε στο «Βήμα» ο κ. Μουτζούρης. Στην ομιλία του πριν την έναρξη της πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου έκανε λόγο για την «επιβολή λογοκρισίας».

«Η δημοκρατια οφείλει να δίνει λόγο σε όλες τις απόψεις και αν ένα Ίδρυμα όπως το Πολυτεχνείο δεν δώσει σε όλους το λόγο τότε ποιος θα το κάνει;» δήλωσε ο πρώην πρύτανης του Ιδρύματος κ. Ν. Μαρκάτος.

Τότε κ. Μαρκάτο να φιλοξενήσετε και την δικιά μας ιστοσελίδα με τις δικές μας απόψεις. Είσαστε υποκριτές. Πάνω από 45 αναρχικές ιστοσελίδες φιλοξενούνται από τα ανώτατα ιδρύματα, καμία όμως πατριωτική! Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε κ. Μουτζούρη....

Δεν υπάρχουν σχόλια: