Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Οι τρομοκράτες απειλούν ευθέως τους Πανεπιστημιακούς που αντιτίθενται στην τρομοκρατική γιάφκα

Η ποινική δίωξη των πρυτανικών αρχών του Πολυτεχνείου, πάντως, προκαλεί αναταραχή στην ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς υπάρχουν και καθηγητές που θεωρούν ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας δεν πρέπει να υποστηρίζεται από το δίκτυο του Πολυτεχνείου.

Βασικό επιχείρημα όσων ασκούν κριτική είναι μέσα από τα σχόλια, αλλά και τις προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν κατά καιρούς αναρτηθεί στο Indymedia έχουν στοχοποιηθεί και άνθρωποι.

Στην τελευταία, μάλιστα, προκήρυξη των "Πυρήνων της Φωτιάς" -που συνηθίζουν να αποστέλλουν τις προκηρύξεις στο επίμαχο site- η οργάνωση απειλεί ευθέως τους πανεπιστημικούς που τόλμησαν να ζητήσουν τη διοργάνωση συλλαλητηρίου κατά της τρομοκρατίας.

Μεταξύ των υποστηρικτών της άποψης για αναστολή της λειτουργίας του Indymedia μέσα από το ΕΜΠ είναι ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολλάκης, ο οποίος σημειώνει ότι δεν τίθεται θέμα ελεύθερης έκφρασης, αφού -όπως λέει- η συγκεκριμένη ιστοσελίδα "χρησιμοποιείται για να αποστομώνει ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν".

"Εκεί μέσα οργανώνονται με τα μηνύματα που στέλνονται και ανταλλάσσονται, πολλές φορές και μέσω συνθημάτων, επιθέσεις με μολότοφ κ.ά." τόνισε ο κ. Γρυσπολλάκης, ενώ ερωτηθείς πώς εξηγεί την αντίθετη στάση άλλων πρυτάνεων, την απέδωσε σε φόβο.

Μόλις πριν από δύο ημέρες, ο πρύτανης του Μετσοβίου Πολυτεχνείου, σε εκδήλωση για το ακαδημαϊκό άσυλο, παραδέχθηκε ότι οι διοικητικές αρχές των πανεπιστημίων φοβούνται να πάρουν δραστικά μέτρα για την προστασία του ασύλου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: