Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

"Ελευθερία" του λόγου... ή ζωή σε λόγου μας;

"Αν το να αγωνίζεσαι για εθνική επιβίωση, για αξιοπρέπεια, για ελευθερία είναι εθνικισμός, τότε δηλώνω ένοχος!", Βάσος Λυσσαρίδης.

Την Παρασκευή 6/2, στην ηλεκτρονική έκδοση της έγκριτης, κατά τα λοιπά, εφημερίδας “Ελευθεροτυπίας”, δημοσιεύθηκε άρθρο υπογεγραμμένο απ' τον Μπάμπη Πολυχρονιάδη. Ήταν πιθανόν το πλέον άτοπο, άστοχο, πλημελλώς ενημερωμένο και ανισοβαρές άρθρο που έχει δημοσιεύσει η συγκεκριμένη εφημερίδα την τελευταία δεκαετία. Το κείμενο, που φέρει τον τίτλο “Οι Θερμοπύλες, το Indymedia και η ανωνυμία”, έχει σχολιαστεί από πολλούς μπλόγκερς ποικιλλοτρόπως.

Θα σταθώ σε τρία κραυγαλέα σημεία που αναφέρει ο καλός δημοσιογράφος, ο οποίος μιάς και γράφει επωνύμως, καλό θα ήταν να ελέγχει καλύτερα τις πληροφορίες του αλλά και τον τρόπο που παρουσιάζει ένα ευαίσθητο ζήτημα:

ΠΡΩΤΟΝ: Δε μας εξήγησε ο Μπάμπης Πολυχρονιάδης από πότε οι μπλόγκερς ή, τελοσπάντων, αυτοί που γράφουν στο διαδίκτυο, πρέπει να δίνουν πιστοποιητικά πολιτικών πεποιθήσεων και φρονημάτων; Τι σημασία έχει το αν οι κατηγορίες γιά τη φιλοξενία του Indymedia στο ΕΜΠ προέρχονται απ' το ΛΑΟΣ, απ' το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, τη Χρυσή Αυγή, τους Οικολόγους του Βεργή ή το Λικούντ του Ισραήλ; Το ζήτημα είναι κατά πόσον ευσταθούν αυτά που λέγονται και όχι τόσο από που προέρχονται. Διότι, γιά να θεωρήσει σωστό ο Υφυπουργός Παιδείας να ζητήσει εξηγήσεις απ' τον Πρυτανη του ΕΜΠ, τότε προφανώς υπάρχει κάποιος λόγος, νομικός ή συνταγματικός. Εκτός κι' αν αμφισβητούν ορισμένοι τις προθέσεις του ίδιου του Υπουργού.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ακόμη απορώ με ποιό σκεπτικό συνέταξε τις κατηγορίες κατά του "Παρατηρητηρίου" ο δημοσιογράφος της “Ελευθεροτυπίας”. Τι μας λέει δηλαδή ο Πολυχρονιάδης; Μάλλον, ότι οι εκφράσεις “Εθνοπατέρας Μολότωφ”, “Πορδοτρομοκράτης” (γιά το Γρηγ.Ψαριανό), η έκφραση “Τσού ρε Λάκη” (και όχι τσου μωρή) γιά τον Λάκη Λαζόπουλο αλλά και οι χιουμοριστικές αναφορές στο Παρατηρητήριο του Ελσίνκι και στους εκπροσώπους του συνιστούν ΥΒΡΕΙΣ και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Πράγματι, προσβλητικότατοι και συκοφαντικότατοι τα μάλα. "Μηνύστε με, μηνύστε με, σε δίκες ξεφτιλίστε με", λοιπόν, που λέει και ο Λάκης.

Τα παραπάνω μας είπε ο αρθρογράφος της “Ελευθεροτυπίας”. Δε μας είπε, όμως, τι συνιστούν οι παρακάτω χαρακτηρισμοί εναντίον φυσικών προσώπων που έχουν εκτοξευθεί, κατά καιρούς, από ανώνυμους χρήστες του Indymedia (καλυπτόμενοι απ' το "άσυλο") αλλά και από πληθώρα “αριστερών” ή “ακροαριστερών” μπλογκς (ακολουθούν απλά δείγματα από σύντομη έρευνα στο Google):

- γιά το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο: Φασίστας, χουντικός, χουντικό απόβρασμα, Χουντόδουλος, Καρκινόδουλος(!), “ευχαριστούμε cancer που σάπισες τον Πάτερ”, Ψοφόδουλος, κ.α.

- γιά το Μητροπολίτη Θεσ/νίκης Άνθιμο: χουντικό κατάλοιπο, τραγόπαπας, “αυτό-αυτό είναι σωστό, να κάψουμε τον Άνθιμο και το παπαδαριό“(Indymedia) κ.α.

- γιά τους βουλευτές του ΛΑΟΣ: φασίστες, ακροδεξιοί, χουντικοί, φτηνοί τηλεπλασιέ, γελοίοι, Δικτάτορας, Καρατζαfurher, φασιστάκι της Χούντας κ.α.

(πάμπολα κοσμητικά επίθετα, πολλά εξ' αυτών ιδιαίτερα υβριστικά και υποτιμητικά, έχουν γραφτεί γιά βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων).

- γιά το Ριζοσπάστη και το ΚΚΕ: Χαφιεδοκόμμα, λεχρίτες Σταλινοτσολιάδες, κ.α.

- γιά τούς νεκρούς πιλότους πολεμικής αεροπορίας (Ίμια): “ήρωες του κώλου”, “οι βλαχάκοι φέτος θα πολλαπλασιαστούν”(Indymedia), κωλοεπέτειος . κ.α. (άραγε τι θα λένε οι συγγενείς τους εάν τα διαβάζουν;)

ΤΡΙΤΟΝ: Δε μας είπε ο Μπάμπης Πολυχρονιάδης γιά τις παραβιάσεις του Ποινικού Κώδικα που αφορούν την υποδαύλιση βίας και επεισοδίων απ' το - φυλασσόμενο στο Πανεπιστημιακό Άσυλο - Athens Indymedia. Δε διάβασε; Δε γνωρίζει; Κάνει πως αγνοεί;

Να του τα θυμήσουμε:
Άρθρο 184 Ποινικού Κώδικα.
Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Άρθρο 185 Ποινικού Κώδικα.
Όποιος εγκωμιάζει δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο έγκλημα που διαπράχθηκε και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Δε μας είπε τίποτα ο δημοσιογράφος εάν και πως πρέπει να τιμωρηθούν όσοι, εν ψυχρώ, “επικύρητταν” συμπολίτες μας με φωτογραφίες και στοιχεία (Τ' όνομα του είναι Κ...., είναι Καβαλιώτης. Τσακίστε τον!).

Τέλος,

δε μας είπε ο κ. Μπάμπης Πολυχρονιάδης ΓΙΑΤΙ θα πρέπει ο φορολογούμενος πολίτης, απ' την τσέπη του οποίου “ζεί” και “λειτουργεί“ το κρατικό Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, να πληρώνει γιά τη φιλοξενία Ιστοσελίδων οι οποίες δεν πληρούν τα ανάλογα κριτήρια που έχει θέσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου. Δηλαδή ιστοχώρους που ΔΕΝ έχουν σχέση με το ακαδημαϊκό έργο ενός τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος και που ΔΕΝ είναι φοιτητικές ιστοσελίδες. Εάν ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να πληρώνει γιά το παραπάνω αίσχος, ας το πράττει. Εμείς όμως δεν το επιθυμούμε.

Βλέπετε, όμως, στην Ελληνική Δημοκρατία του 2009 τα Πανεπιστήμια είναι, ακόμη, βιλαέτια ορισμένων. Στην Ελλάδα του 2009, η ελευθερία του λόγου και το “άσυλο των ιδεών” ισχύει μόνο όταν μας συμφέρει. Μόνο όταν συμφέρουν και εξυπηρετούν τη δική μας ιδεολογική πλευρά, τα δικά μας “πιστεύω” και τις δικές μας αξίες.

Με τις υγείες σας “Δημοκράτες” μου...

4 σχόλια:

Nativist είπε...

Ακόμη και στο indymedia να μπει λουκέτο, οι ανθελληνικές αναρτήσεις δεν σταματούν. Υπάρχουν άλλες γιάφκες ανθελλήνων που πρέπει επίσης να κλείσουν.
Εδώ βρίσκουν βήμα οι Νακρατζάδες, Δημητράδες, Βαλλιανάτοι και όλα τα εμέσματα του διαδικτύου.

MasterOfDeception είπε...

Εγώ πάλι πιστεύω πως δεν πρέπει να κλείσει κανένα blog , είτε είναι ακροδεξιό είτε είναι ακροαριστέρο είτε οτιδήποτε τελοσπαντων.. Ο καθένας διαβάζει και κρίνει.

HeLLeNiCReVeNgE είπε...

Αν το πληρώνουν από μόνοι τους και δεν το πληρώνει ο ελληνικός λαός για να δίνονται μαθήματα κατασκευής μολότοφ και να οργανώνουν τα επόμενα μπουρλοτιάσματα στο βιος των μεροκαματιάρηδων το συζητάμε σε άλλη βάση.

MasterOfDeception είπε...

Δεν αναφερόμουν στο indymedia, αλλά στο παραπάνω σχόλιο του Homo Cretensis που αναφέρει "Υπάρχουν άλλες γιάφκες ανθελλήνων που πρέπει επίσης να κλείσουν. "